Top 10: De meest waardevolle voetballers van de wereld

Er zijn zoveel spelers. Hoe veel is een ieder nou waard. En vooral wie is er het meeste waard? Een lijstje met de meest waardevolle spelers.10. Robin van Persie: € 45.000.000
Met vreemde gezichten keek men op dat Manchester United ongeveer 28 miljoen euro betaalde voor de Nederlander. Gezien zijn leeftijd en lengte van het contract had Arsenal, zakelijk gezien, een goede deal gemaakt. Echter ontwikkelt Robin van Persie zich al smaakmaker bij United en ondanks dat hij langzaam naar de dertig gaat is zijn waarde ondertussen dus bijna verdubbeld.

9. Sergio Aguero: € 45.000.000
Leuk feitje over de Argentijn: hij deed op zijn vijftiende leeftijd (!!) al mee in de Argentijnse Eredivisie. Daarmee is hij de jongste speler ooit. Sergio Aguero's waarde is iets gedaald, mede door de ranking van City en de Champions League-flater. 45 miljoen euro wordt hij nu op geschat.

8. Edinson Cavani: € 47.500.000
De spits van Napoli wordt geschat op € 47,5 miljoen euro. Een jonge spits die op het punt staat de wereld helemaal te veroveren. Topclubs staan voor hem in de rij, Napoli hoeft niet per se te verkopen. Het zorgt ervoor dat Cavani net iets meer waard is dan zijn voorgangers.

7. Neymar: € 50.000.000
Misschien wel de meest gewilde aanvaller op dit moment. De vraag is niet of hij naar Europa gaat, maar wanneer. Neymar kan elke topclub in Europa uitkiezen. In Zuid-Amerika is hij de man, toch moet je altijd maar afwachten hoe hij zich in Europa manifesteert. Mede daardoor ligt het prijskaartje 'relatief' laag. Vijftig miljoen euro voor een speler die niks heeft bewezen in de Westerse wereld is toch een flink risico. Zeker met de achtergronden van Brazilianen; feestjes, moeilijke aanpassing.

6. Cesc Fabregas: € 55.000.000
Deze begrepen we niet zo van Transfermarkt.co.uk. Cesc Fabregas is weliswaar jong, en een speler van wereldformaat. De Cesc van Arsenal hebben we in Barcelona niet meer teruggezien. De middenvelder speelt lang niet alles. Het zal een combinatie zijn van zijn nog lopende contract, zijn hoge transfersom vanaf Arsenal en ook nog eens dat hij bakken voor potentie heeft.

5. Radamel Falcao: € 60.000.000
Wil je een serieus bod doen op Falcao dan zou je als club met een bedrag van zestig miljoen moeten komen. Dan zal Atletico Madrid daar vrede mee moeten hebben. We betwijfelen het, het is nou eenmaal wat de gek er voor geeft. Feit blijft wel dat zijn geschatte waarde nu al met twintig miljoen euro is gestegen ten opzichte van zijn FC Porto-tijd.

4. Wayne Rooney: € 65.000.000
De komst van Robin van Persie heeft toch wat teweeggebracht in United. Sir Alex Ferguson ontkent echter dat een vertrek van Rooney aanstaande is. Het zegt echter wel genoeg dat hij in het duel van het jaar tegen Real Madrid niet in de basis stond. Rooney hoeft zich geen zorgen te maken, hij ligt nog goed in de markt. Rooney in normale doen is gewoon een wereldtopper die waarschijnlijk bij elke topclub, op Barcelona na, een basisplek zou krijgen.

3. Andres Iniesta: € 70.000.000
Net als met de Balon d'Or staat Andres Iniesta op een keurige derde plek. Zeventig miljoen staat er op zijn voorhoofd. Met nog maar 28 jaar is zijn prijzenkast al meer dan gevuld, leidt hij nu al weer het assistenklassement in La Liga met dertien stuks. Andres Iniesta lijkt met de jaren alleen maar beter en beter te worden. Op dit moment de beste aanvallende middenvelder van de wereld. En dat is te zien aan zijn waarde.

2. Cristiano Ronaldo: € 100.000.000
Het wordt nu wel duizelingwekkend. Voor € 94 miljoen vertrok hij van United naar Real Madrid. Ondertussen is hij volgens de kenners met zes miljoen gestegen. Reden daarvoor is eigenlijk dat Real Madrid hem ver boven zijn toenmalige marktwaarde aanschafte. Hebben ze allemaal terugverdiend met merchandising etcetera. Een bedrag van honderd miljoen lijkt ons ook niet voldoende om Real Madrid te overtuigen.

1. Lionel Messi: € 120.000.000
Hij heeft een ontsnappingsclausule van ongeveer tweehonderd miljoen euro. Maar 120 zou voldoende moeten zijn. Ook voor Messi betaal je de hoofdprijs. Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk voor Messi. Elke club die € 120 miljoen neerlegt zal met zijn koffer met geld naar huis worden gestuurd. Dit zou waarschijnlijk zijn exacte waarde zijn op basis van kwaliteit en contractlengte. Het lijkt ons uitgesloten dat Messi weg gaat voor minder dan zijn ontsnappingsclausule, ALS hij al weg gaat. Naar een ploeg zal hij gratis naartoe vertrekken. Dat is Newell''s.

Alle gegevens zijn verzorgd door Transfermarkt.co.uk.

MEER BALGEVOEL